Barncancerfonden

Gisys fortsätter stötta Barncancerfonden!

Gisys fortsätter stötta Barncancerfonden!

Varje dag drabbas ett barn av cancer. Barncancer är fortfarande den dödligaste sjukdomen för barn mellan 1-14 år och flera får sena komplikationer efter sin behandling. Genom att stötta barncancerfonden kan vi göra en skillnad. Vi på Gisys är därför mycket stolta över att få bidra till Barncancerfonden.

Barncancerfonden bildades 1982 med visionen att helt utrota barncancer. Forskning, utbildning och samarbeten ska visa vägen till målet. De finansierar forskning inom barncancer samt ger stöd till utbildning. De arbetar även med informationsverksamhet om barncancer med målet att öka kunskapen och förståelsen för barnets livssituation samt närstående. Utöver det utvecklar Barncancerfonden stöd till närstående med cancerdrabbade barn med målet att göra familjens vardagsliv lättare både under och efter behandlingen.

Idag är fonden den största finansiären av forskning inom barncancer i Sverige och fungerar även som ett nätverk för forskning, utbildning och andra initiativ mot barncancer. Genom ett hundratal forskningsprojekt per år försöker de hitta nya och bättre metoder som kan lindra och bota barncancer. Förhoppningen är att också kunna lösa barncancerns gåta. Men det är fortfarande en lång väg att gå. Forskningen tar tid, kräver samarbeten och långsiktig finansiering.

Vi på Gisys väljer därför att skänka 15 000 SEK till barncancerfonden eftersom vi vägrar att acceptera att Barn och Cancer hör inte ihop!

Vi kommer att fortsätta med att finansiera och stötta i kampen mot barncancer.

 

Barn och cancer hör inte ihop