Barncancerfonden

Barncancerfonden – Julen 2019

Gisys stöttar Barncancerfondens arbete Julen 2019.

Varje dag drabbar barn av cancer. Men det finns hopp. Fler barn än någonsin överlever sin cancer idag. Tack vare forskningen överlever 85 procent av alla barn som insjuknar i cancer i Sverige. Vår dröm är alla barn ska överleva sin cancer och därför har vi i år valt att stötta Barncancerfonden i deras livsviktiga arbete.
Barn och cancer hör inte ihop. Vi är stolta att få vara med och bidra till Barncancerfonden i deras arbete❤️
Ta ert ansvar och tillsammans kan vi hålla barn borta från cancer #utrotabarncancer

Barncancerfonden bildades 1982 med visionen att helt utrota barncancer. Forskning, utbildning och samarbeten ska visa vägen till målet. De finansierar forskning inom barncancer samt ger stöd till utbildning. De arbetar även med informationsverksamhet om barncancer med målet att öka kunskapen och förståelsen för barnets livssituation samt närstående. Idag är fonden den största finansiären av forskning inom barncancer i Sverige och fungerar även som ett nätverk för forskning, utbildning och andra initiativ mot barncancer. Genom ett hundratal forskningsprojekt per år försöker de hitta nya och bättre metoder som kan lindra och bota barncancer.

Sist och viktigast av allt – Lär känna Julius

I Julpaket 2019 möter vi Julius som är 6 år gammal. Julius har i lite drygt tre års tid behandlats för opticusgliom, en slags hjärntumör, på Karolinska sjukhuset. Julius drömmer om att bli kock och visar gärna upp ett partytrick eller två när man träffas.

* Opticusgliom är en synnervstumör som drabbar barn.